Канада передала ЗС України мобільний госпіталь

канадський госпіталь

20 липня, у 169-му навчальному центрі «Десна» Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук передав Збройним Силам України мобільний військовий госпіталь.

Він зазначив, що госпіталь виготовлений за сучасними канадськими технологіями. Водночас, його обладнання повінстю сумісне з українським.

Комплекс мобільного госпіталю багатофункціональний і сегментований — він може використовуватись як операційне відділення поряд з полем бою, і як інше функціональне приміщення для надання попередньої медичної допомоги перед евакуацією в тил хворих та поранених.

Також він повністю автономний. Роботу обладнання за будь-яких умов забезпечують дизельні електрогенератори, системи живлення та кондиціонування, а також система водоочищення за канадською технологією «Рейнфреш», яка дозволяє подавати 40 літрів питної води на хвилину.

Час повного розгортання госпіталю - шість годин, згортання - чотири.

канадський госпіталь

Директор Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, полковник медичної служби Андрій Верба зазначив, що сьогодні після передачі мобільний комплекс буде згорнутий і завтра відправлений до розташування 59-го військового мобільного госпіталю у Луганській області.

— Він замінить собою наш пересувний госпіталь, який перебуває там вже довгий час і обладнання якого зношене, — повідомив він.


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України