Кадрова російська армія в Україні. Дослідження та інфографіка

терористична російська армія

Унікальна база данних від InformNapalm

Коли французькі інженери та винахідники Поль де Кастельє та П’єр Етьєн Безьє вигадали у середині минулого століття криві Без’є — вони наврядчи замислювався про те, що у XXI столітті — у часи ідеальних кривих, електромобілів та цифрового джазу, на тому самому континенті, що й їх рідна Франція, одна європейська нація розпочне війну проти свого мирного сусіда, із яким пов’язана століттями культурних, економічних та родинних зв’язків.

Вже понад рік команда InformNapalm системно збирає свідчення того, що інструментами цієї війни є не групка марґіналів, а, на жаль, кадрові військовослужбовці російської армії. Що найдивніше у всьому цьому — здебільшого, на наших сторінках свідчать не експерти чи слідчі, а самі російські військові.

Психіка здорової людини влаштована так, що вона шукає пояснення своїм діям, хай навіть і таким жахливим, як вбивство іншої людини. Саме це може бути найбільш вірогідним поясненням надзвичайної активності, яку військові російської армії, що знаходяться на території нашої країни, проявляють у соціальних мережах. Бачучи та відчуваючи всю безодню кремлівської пропаганди «із середини», ці люди публікують фотографії себе, зброї, своїх колег та місцевих жителів сподіваючись виправдати себе перед самими собою і знайти підтримку від онлайн-друзів.

Все що лишалося нам — це кропітка робота із пошуку та документування, сортування, ідентифікації та геолокації зображень і донесення цієї правди усьому світу мовою тих країн, де правди про війну в Україні не знають або знають дуже мало. Ми робили це не лише аби засвідчити справжню участь режиму путіна у війні на Донбасі, але й аби допомогти російському суспільству розібратись у собі, коли у ньому настане час прозріння. Якщо ж прозріння це не настане ніколи — нехай це буде хроніка загибелі великої і безглуздої імперії.

Вихідною точкою кожної кривої є пункт постійної дислокації військової частини на території Російської Федерації (вкладка «Підрозділи» нашої бази). Кінцевою точкою є місце інциденту за участі військових цієї частини на території України (вкладка «Інциденти» нашої бази). Тепер пропонуємо Вам на власні очі побачити «криві Без’є» цієї війни, а потім переглянути нашу базу даних і замислитись над пошуком шляхів до перемоги. Перемоги розуму над силою.

терористична російська армія



Використані джерела:
InformNapalm