У Міноборони створили автоматизовану систему обліку житла та нерухомого майна


Про це сьогодні, 3 вересня, повідомив заступник Міністра оборони України Юрій Гусєв під час брифінгу у прес-центрі Кабінету Міністрів України.

Він наголосив, що це перша і єдина система управління ресурсами підприємств з використанням технології SAP, запроваджена серед силових відомств України.

«Ідея створення цієї системи виникла у березні. І у рекордні строки нам вдалося її запровадити», — зазначив Юрій Гусєв.

Цей проект покликаний унеможливити корупційні дії в питаннях управління нерухомим військовим майном та забезпечення житлом військовослужбовців. Він дозволить вести облік нерухомого майна оборонного відомства в режимі «онлайн».

За словами голови Ради волонтерів Міністерства оборони України Давида Арахамії, впровадження проекту в рекордні строки та без жодних фінансових витрат з боку Міноборони стало можливим завдяки значному внеску Національної академії наук України.

Чималий внесок у розробку та впровадження автоматизованої системи обліку житла та нерухомого майна зробили й співробітники центру воєнно-стратегічних досліджень Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

На даний час у зазначеній інформаційній системі працює понад 100 представників квартирно-експлуатаційних підрозділів Збройних Сил України, а база даних складає близько 80 000 облікових записів.

Також заступник Міністра зазначив, що на засіданні Кабінету Міністрів 2 вересня прийнято рішення про спрямування частини коштів за бюджетною програмою забезпечення житлом військовослужбовців на компенсації для тих людей, які мають право на отримання житла.

«Прийнято рішення про те, що частину коштів за бюджетною програмою забезпечення житлом військовослужбовців буде спрямовано у вигляді компенсації для тих людей, які мають право на отримання житла. І отримавши кошти, люди самі зможуть купити собі житло в тому місці, де вони мають бажання проживати і далі працювати», - зазначив Юрій Гусєв.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua