Укроборонпром: з ким домовилися на «Зброя та безпека 2015»

Lubawa SA

Цьогоріч «Укроборонпром», як співорганізатор міжнародної виставки «Зброя та безпека – 2015», залучив до участі багатьох відомих іноземних партнерів.

Під час проведення виставки концерн уклав низку стратегічних домовленостей з провідними міжнародними компаніями світу. Про це повідомила пресслужба державного концерну.

З американською Textron Systems щодо співпраці у сфері виробництва важкої броньованої техніки та глибокої модернізації машин HMMWV's для української армії.

Про співпрацю між ДП «Антонов» та польською компанією WB Electronics, щодо використання технологій польської компанії в розробці нового тактичного безпілотного авіаційного комплексу для ЗСУ. Підписаний меморандум з Flir Systems щодо постачання тепловізійного обладнання на потреби української армії та модернізації цими пристроями вітчизняної бронетехніки. Flir Systems є найбільшою у світі комерційною компанією, що спеціалізується на розробці та виробництві тепловізійних камер, компонентів і датчиків зображення.

З канадською Inkas, одним із світових лідерів надання послуг бронювання та захисту техніки, про модернізацію бронетехніки та створення сучасного центру її обслуговування. З турецькою компанією Aselsan про модернізацію української бронетехніки електрооптичними системами.

ДП «Житомирський бронетанковий завод» підписана угода щодо співпраці із польською компанією PSO. Згідно з новими домовленостями, завод отримає технології виробництва та оснащення бронетанкової техніки оптичними пристроями. Заплановане і створення на ЖБТЗ центру їхнього сервісного обслуговування.

ДК «Укроборонпром» та польська компанія Lubawa SA підписали меморандум про створення нового спільного підприємства на території України. Ідеєю співробітництва з цією компанією є створення на базі одного з підприємств Концерну спільного виробництва по випуску сучасних камуфляжних засобів за передовими технологіями. В спільне підприємство передбачається інвестувати 1 млн евро.

За словами представника польської сторони Аркадіуша Яницького, на спільному підприємстві буде створено понад 200 робочих місць. Планова продуктивність дорівнює десяткам тисяч одиниць продукції щороку, наприклад, тризмінна завантаженість підприємства дозволить виготовляти по 40 тисяч бронежилетів і касок, 5 тисяч мультиспектральних та динамічних камуфляжів для військової техніки та тисячі інших номенклатурних одиниць.

«Співпраця з Lubawa – це приклад для всіх західних компаній. Ми працюємо відкрито та запрошуємо всіх до співпраці», – заявив заступник гендиректора Укроборонпрому Артур Херувімов. Він додав, що створення спільних підприємств з іноземними компаніями, перш за все, спрямоване на задоволення потреб українського війська у техніці, яка раніше не вироблялась в Україні.