Textron Systems, WB Electronics допоможуть модернізувати бронетехніку та розробляти БПЛА

HMMWV M1114 80 oaembr

У день відкриття міжнародної виставки «Зброя та безпека-2015» в Києві, «Укроборонпром» уклав низку стратегічних домовленостей з провідними міжнародними компаніями світу – американською Textron Systems та польською WB Electronics.

Нові проекти мають посилити обороноздатність України та забезпечити ЗСУ сучасним озброєнням, зокрема, новітніми безпілотниками та важною бронетехнікою.

Згідно з домовленостями, підприємства «Укроборонпрому» співпрацюватимуть з американською компанією «Textron» у сфері виробництва важкої броньованої техніки. Зокрема, відбулись переговори щодо глибокої модернізації машин HMMWVs («Хамві») саме для української армії.

Крім того, було досягнуто домовленості про співпрацю між ДП «Антонов», що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром» та польською компанією «WB Electronics». Згідно з підписаним сторонами меморандумом, Україна використовуватиме технології польської компанії в розробці нового тактичного безпілотного авіаційного комплексу для ЗСУ.

Цьогоріч «Укроборонпром», як співорганізатор міжнародної виставки «Зброя та безпека – 2015», залучив до участі багатьох відомих інопартнерів. На другий день роботи виставки заплановано переговори ДК «Укроборонпром» з Flir Systems, Inkas та Aselsan.