У т.зв. «ДНР» зафіксовано використання російських ЗРК «Тор»

ТОР ДНР

Поки увага світової спільноти прикута до подій в Сирії, на окупованому об’єднаними російсько-сепаратистськими силами Донбасі фіксується використання сучасного озброєння, наданого терористам "ДНР" Російською Федерацією. Міжнародна волонтерська група InformNapalm виявила сліди використання російського тактичного зенітного ракетного комплексу «Тор» у Донецьку.

П'ятого жовтня, близько 20:35 мешканців окупованого Донецька злякав вибух, внаслідок якого спрацювала сигналізація автомобілів. За повідомленням містян, всього було зафіксовано близько трьох потужних вибухів.

У зведеннях бойовиків зазначено, мовляв, застосувавши ППО, представники російських окупаційних сил збили в Донецьку безпілотний літальний апарат ЗСУ.

Але фотодоказу із зображенням збитого безпілотника не опублікували, натомість опублікували фото частин від ракет, які, за даними джерела, впали в Куйбишівському районі міста.

ТОР ДНР ТОР ДНР

У мережі з’явилися додаткові фотографії ракети, яка впала на території Донецького металургійного заводу.

ТОР ДНР

Команда InformNapalm провела низку консультацій з військовими експертами, під час яких більшість впізнали на знімках залишки ракети типу 9M330 до зенітно-ракетного комплексу «Тор» (індекс ГРАУ — 9К330, за класифікацією МО США та НАТО — SA-15 Gauntlet («Латна рукавиця»).

Зазначимо, що у січні 2015 року команда InformNapalm також провела аналіз відео й зафіксувала проходження російського комплексу «Тор-М2» (9К322) в Шахтарську (Донецька область, Україна), який контролюється об’єднаними російсько-терористичними військами.

Отже, через необачність російських пропагандистів, що хотіли оприлюднити новину про знищення українського БПЛА, волонтери InformNapalm вкотре зловили Російську Федерацію на поставках сучасного озброєння та техніки терористам «ДНР». Не виключено, що керують комплексами ППО не найманці, а кадрові російські військовики.

ТОР ДНР фото © informnapalm.org

Нагадаємо, що присутність на Донбасі ЗРК «Тор» входить в топ-10 доказів російської агресії проти України.


Матеріал підготували Victory Krm та Михайло Кузнєцов спеціально для InformNapalm.org

Техніка російських окупантів на Донбасі