Дебют Ан-178 та нові домовленності – результат Dubai Air Show

Ukrainian Military Pages фото: twitter.com/rupaharia

Новітній реактивний транспортник Ан-178 став однією з основних новинок міжнародного авіаційного салону Dubai Air Show. Літак представило ДП «Антонов», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Літак оглянули численні експлуатанти цивільної та військової авіатехніки з країн Близького Сходу, Азії та Африки. На другий день виставки, 9 листопада, відбулася офіційна презентація літака для ЗМІ, під час якої керівники та фахівці «Антонова» розповіли про можливості Ан-178 і його переваги у порівнянні з конкурентами.

Значну увагу привернула до себе програма нового транспортного турбогвинтового літака Ан-132. В її презентації активну участь взяли партнери ДП «Антонов» з Королівства Саудівська Аравія – співробітники KACST (King Abdulaziz City for Science and Technology) та компанії Taqnia Aeronautics.

За словами доктора Khaled Abdullah Alhussain, директора Національного Центру Аерокосмічної Технології KACST, Саудівська Аравія потребує таких літаків, тобто ринок має достатньо високий потенціал. «Ми маємо результати досліджень, що передбачають досить велику кількість цих літаків, які можуть використовуватися в Саудівській Аравії. Ми будемо пропонувати замовникам різні за призначенням варіанти Ан-132», - сказав він.

Стенд підприємства відвідали представники міністерств та відомств Королівства Саудівська Аравія. У присутності Його Величності, Принца Turki bin Saud Mohammed A. Al−Saud, Президента KACST, ДП «Антонов» та компанія Taqnia Aeronautics підписали два Меморандуми про взаєморозуміння. Вони стосуються взаємодії у просуванні на ринок КСА чотирьох санітарних літаків Ан−148−100ЕМ, чотирьох розвідувально−рятувальних варіантів Ан−132 та двох постановників радіоперешкод на базі цього літака.

Під час виставки члени делегації ДП «Антонов» провели низку переговорів з провідними компаніями світової авіаіндустрії для налагодження співробітництва у розробці та виробництві літаків «Ан». Однією з основних тем обговорення стала взаємодія зі створення сервісних центрів у різних регіонах світу.

«Сьогодні у світі експлуатуються більше 1800 літаків «Антонов». Наша першочергова задача – забезпечити їх гідну післяпродажну підтримку», – наголосив очільник підпримства Михайло Гвоздьов. Нагадаємо, що за результатами ефективної діяльності підприємств ДК «Укроборонпром» Уряд ухвалив рішення передати у його управління ДП «Антонов», Харківське державне авіаційне виробниче підприємство та ДП «Завод 410 ЦА».

Довідка. Міжнародний авіаційний салон «Dubai Airshow» проводиться один раз на два роки з 1986 за підтримки уряду та Збройних сил ОАЕ. Основним спрямуванням Салону є авіаційно-космічні технології, літаки, вертольоти, ракетні установки, авіаційне обладнання, двигуни, електронні та навігаційні системи, повітряна оборона та військова техніка.


Укроборонпром