Посол Канади передав ЗСУ обладнання для розмінування

Посол Канади передав ЗСУ обладнання для розмінування

28 листопада, у Кам’янець-Подільському, в 143-му центрі розмінування ЗС України, саперам вручили сертифікати міжнародного зразка з протидії саморобним вибуховим пристроям за стандартами країн НАТО.

Під час вручення саперам Центру сертифікатів, посол Канади в Україні пан Роман Ващук передав українським військовим новітнє обладнання для проведення заходів із розмінування.

В урочистій церемонії вручення сертифікатів українським військовослужбовцям, які протягом шести тижнів, під керівництвом представників збройних сил Канади, опановували методики з пошуку та знищення саморобних вибухових пристроїв, взяли участь посол Канади в Україні пан Роман Ващук, начальник відділу протимінної діяльності управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міністерства оборони України полковник Сергій Зубаревський, міський голова Кам’янець-Подільського Михайло Сімашкевич.

Посол Канади передав ЗСУ обладнання для розмінування

— Сьогодні ми передаємо українським військовим не засоби озброєння, а засоби роззброєння, — вітаючи саперів Центру розмінування, наголосив посол Канади в Україні пан Роман Ващук. — Засоби безпеки як для військових, так і для цивільного населення. Це матеріальний вияв нашої дружби, нашої солідарності з українським народом.

Серед переданого Центру розмінування Збройних Сил України новітнього обладнання: три роботизованих системи TALON, п’ятнадцять захисних костюмів EOD9 підвищеного ступеню рухливості, три телескопічних маніпулятори.

Посол Канади передав ЗСУ обладнання для розмінування

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Центру підполковник Олег Гаврилюк зазначає, що використання цього обладнання під час розмінування чи знешкодження саморобних вибухових пристроїв до мінімуму зводить ризик сапера. В рамках пройденого курсу підготовки військовослужбовці Центру на практиці відпрацювали весь алгоритм дій щодо використання роботизованих систем для знешкодження вибухових пристроїв.

— Вже найближчим часом це обладнання відправиться в зону проведення антитерористичної операції, а з понеділка вже нова група військовослужбовців за стандартами країн НАТО вивчатиме, як протидіяти саморобним вибуховим пристроям, — підкреслив підполковник Олег Гаврилюк.

Ukrainian Military Pages



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua