Українське «відрядження» 247 десантно-штурмового полку РФ

Ukrainian Military Pages фото © informnapalm.org

Росія заявляє про порушення норм міжнародного права і про «ніж у спину» в контексті збитого Туреччиною Су-24, одночасно віддаючи перевагу «забути», скільки разів сама РФ порушувала норми цього права по відношенню до України. Тому ми, міжнародне волонтерський співтовариство InformNapalm будемо і далі викривати гибридно-терористичну діяльність російських окупаційних військ і зокрема кадрових підрозділів ПДД РФ в Україні, наявність яких Кремль боягузливо заперечує.

Цього разу в поле нашого зору попалася "заблукав" солдат-контрактник Рустам Жумбаков (архів профілю, архів фотоальбому, архів контактів) з 247-го десантно-штурмового полку (дшп) зі складу 7-ї повітряно-десантної дивізії (вдд) - в/ч 54801, місце дислокації м. Ставрополь. Рустам родом з Омська, новий 3-річний військовий контракт підписав в 2013 році, а до кінця 2012 року служив в іншому підрозділі, в структурах МВС РФ.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages

Розглянемо безпосередні факти, які прямо свідчать про участь Р. Жумбакова у війні проти України.

1. Найцікавіший момент - фото завантажене в листопаді 2014 року, на якому Жумбаков з товаришами по службі позують на тлі тимчасового польової стоянки підрозділів і техніки в зоні конфлікту. Підпис до фото: «Десь там». Звертає на себе увагу:

- Наявність традиційних білих ідентифікаційних пов'язок «свій»;
- Відсутність розпізнавальних знаків на уніформі старого російського зразка "флора";
- На техніці чітко видні специфічні розпізнавальні знаки у вигляді великих білих кіл на кабінах «КамАЗ» і «Газ-66» - подібні знаки часто використовувалися, як окупаційними військами ЗС РФ, так і деякими частинами ЗСУ.

Також на БРДМ-2, видно дві білі смуги спереду і з боків, характерні для ЗСУ. Кому належить техніка - встановити вже складно: маркування могли домалювати і самі росіяни для провокацій або ж частина техніки була захоплена. Але в кожному разі, подібні ідентифікаційні знаки використовувалися виключно на території України в період активної фази «гібридної» війни.

Ukrainian Military Pages

2. Ще одне фото Жумбакова додано вже у вересні 2015 року, де він також відображений в період бойових дій в Україні: позує біля АГС, знову ж відсутність шевронів ЗС РФ, але присутні ті ж білі розпізнавальні пов'язки.

Ukrainian Military Pages

3. Нарешті, групове фото російських десантників, завантажене також у вересні ц.р., в різноманітній нестатутний уніформі, без будь-яких розпізнавальних знаків.

Ukrainian Military Pages

Деякі інші фотографії військового злочинця Р. Жумбакова, які свідчать, що він є військовослужбовцем ЗС РФ:
UMP UMP UMP UMP UMP UMP
Ось такі вони - чергові учасники «громадянської війни в Україні». Рустам Жумбаков, як і 247 дшп ВДВ, поповнить доказову базу російських військових злочинів.

Відзначимо, що російські військові злочинці з 247 дшп раніше не раз фігурували в контексті військових дій на Донбасі в розслідуваннях InformNapalm

Ідентифікацію російського військового злочинця провів волонтер міжнародного співтовариства Inform Napalm Микола Махно


Даний матеріал відноситься до авторських публікацій.
Думка редакції може не збігатися із точкою зору авторів матеріалів.


Використані джерела:
InformNapalm