США створить вдосконалений аналог РПГ-7

РПГ-7 США

Початок виробництва американського аналога гранатомета РПГ-7 запланований на другий квартал 2016 року. Про це у вівторок повідомив представник компанії AirTronics USA, що займається розробкою цієї копії ручного багаторазового гранатомета.

«Ми підготували дві версії РПГ-7, що отримали назви PSRL-1 (Precision, Shoulder-fired Rocket Launcher) та GS-777 (PSRL-2). Випуск першої моделі запланований на другий квартал наступного року», - розповів представник компанії під час міжнародної виставки засобів безпеки Milipol-2015 в Парижі.

Використання нових матеріалів у конструкції значно полегшило зброю і підвищило її надійність, а також зручність у використанні, якщо порівнювати із оригінальною моделлю.

PSRL-1 отримав новий приціл зі світною вставкою для більш зручного використання пристрою вночі. PSRL-2 також «схуд» на 3,5 кг, що збільшило його життєвий цикл до тисячі пострілів.

Щоб оперувати гранатометом було зручніше, у конструкцію додані пістолетне руків’я і приклад. Обидві модифікації використовують традиційний коліматорний приціл компанії Eotech, також можна використовувати інші оптичні пристрої із кріпленням під планку Пікатінні.

Крім того AirTronics розробили власний приціл, завдяки якому стрілець зможе влучити в ціль на відстані до 800 метрів із 90% точністю першого пострілу.

На майбутнє компанія планує розробити керовані реактивні снаряди із летом на дистанцію до 2000 метрів. Крім того, готується ціла лінійка боєприпасів для гранатометів, зокрема кумулятивні та термобаричні.


zbroya.info