Вертольоти ЗСУ із прикордонними нарядами патрулюватимуть кордон з повітря

Вертольоти ЗСУ із прикордонними нарядами патрулюватимуть кордон з повітря

Гелікоптери Збройних Сил України із прикордонними нарядами на борту з грудня почнуть моніторингові польоти вздовж лінії державного кордону.

Протягом місяця вильоти здійснюватимуться на ділянках Львівського, Мостиського та Чопського прикордонних загонів. Прикордонні наряди стежитимуть з повітря та повідомлятимуть про порушення кордону наземним нарядам. Також будуть сформовані групи швидкого реагування, які оперативно зможуть реагувати на інформацію.

Перше повітряне патрулювання державного кордону відбулося 9 грудня. Гелікоптер Ми-8 від полку армійської авіації ЗС України, на борту якого перебувала мобільна прикордонна група, облетів ділянки кордону в межах відповідальності Мостиського та Львівського загонів.

Окрім того, у ході спостереження за контрольованими прикордонними районами, правоохоронці проводять аналіз місць можливого злету та посадки малих літальних апаратів, які контрабандисти використовують для переправлення товарів через українсько-польську та українсько-словацьку ділянки кордону.

Крім того, для здійснення повітряного патрулювання кордону Збройними Силами було задіяно літак Л-39. Пілоти проводили моніторинг обстановки в тилових районах на ділянці Чернівецького прикордонного загону.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Державної прикордонної служби України