«Український щит» – концепція розвитку Укроборонпрому

Український щит – концепція розвитку Укроборонпрому
Високотехнологічне виробництво, інвестиції в ОПК України та оснащення армії сучасними зразками озброєння – головні постулати нової концепції розвитку Укроборонпрому.

«Український щит» – таку назву отримала програма, яку 26 листопада презентував генеральний директор концерну Роман Романов на міжнародному форумі «Реформа ДК «Укроборонпром» та нові можливості співробітництва».
«За рік, після зіткнення з агресором, українська армія вийшла на якісно новий рівень. Підприємства концерну почали працювати із новою силою та виготовляти новітні зразки озброєння. Ми не мусимо зупинятись. Саме для цього була розроблена концепція принципово нового розвитку для ОПК України»
За його словами, імпортозаміщення є одним із ключових завдань для Укроборонпрому. Генеральний директор зазначив, що все має вироблятись в Україні.

Також одним із ключових аспектів «Українського щиту» є оптимізація виробництва та збалансування продуктивних сил. Підприємства концерну отримають високотехнологічне обладнання та зосередяться на виробництві сучасного озброєння та військової техніки за міжнародними стандартами.
«Нині вже розробляється законопроект, який дозволить «Укроборонпрому» створювати спільні підприємства із західними партнерами. Це дасть зелене світло світовим компаніям напряму інвестувати в українську економіку та створить всі умови для стрімкого розвитку вітчизняного ОПК», – зазначив заступник генерального директора з розвитку концерну Артур Херувімов.
За даними Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем світу (SIPRI), Україна вже входить в 10-ку найбільших експортерів озброєння. Нині Укроборонпром отримав задачу від Президента України увійти в 5-ку світових експортерів ОВТ.
«За останні 1,5 роки Україна зарекомендувала себе як надійний партнер на міжнародному ринку зброї. Нам вдалось налагодити контакти із більш ніж 90 країнами світу. Ми постійно співпрацюємо з провідними світовими компаніями – лідерами виробництва ОВТ», – додав заступник генерального директора з зовнішньоекономічної діяльності Укроборонпрому Денис Гурак.
Також будо зазнаечно, що цьогоріч Укроборонпром в рази збільшив виробництво техніки та почав системно надавати Збройним Силам України та правоохоронним органам спеціального призначення новітні зразки озброєння.


Використані джерела:
Веб-сайт державного концерну «Укроборонпром»