Верховна Рада збільшила чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації

U. M. P.

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про загальну чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України" з урахуванням пропозицій президента.

Закон прийнятий Верховною Радою України 12 травня 2015 року, але не був підписаний Президентом України.

Законом передбачалося затвердити загальну чисельність ДССЗЗІ України в кількості 7 595 осіб, у тому числі 6 095 військовослужбовців.

Чисельність Служби, що була визначена Кабінетом Міністрів України ще у 2011 році, становить 7227 осіб, з них 6032 особи рядового і начальницького складу (постанова КМУ від 24.06.2006 № 869 "Деякі питання організації діяльності Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації", з наступними змінами).

У прийнятому повторно законі враховано пропозицію Президента України щодо визначення загальної чисельності Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, виходячи з фінансових можливостей держави та з урахуванням існуючих пріоритетів забезпечення національної безпеки.

Законом затверджено загальну чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України в кількості 7500 осіб, у тому числі 6095 військовослужбовців.



Використані джерела:
Офіційний веб-портал Верховної Ради України
Закон України 23.03.2015 № 2461-VIII "Про загальну чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України"