До частин розвідки надійде партія швидкісних автомобілів підвищеної прохідності «Пегас»

Ukrainian Military Pages Фото: autopalace.com.ua

За інформацією служби зв'язків з громадськістю ГУР МОУ, незабаром до частин розвідки надійде експериментальна партія швидкісних автомобілів підвищеної прохідності.

Більшість провідних країн світу має на озброєнні підрозділів розвідки та спеціального призначення легкі автомобілі підвищеної прохідності типу «багі». Потужний двигун та посилена ходова частина таких машин дозволяють розвідникам швидко пересуватися у складних умовах місцевості під час виконання завдань за призначенням.

В умовах проведення АТО через нестачу сучасних розвідувальних машин українські воїни використовують для боротьби з агресором різноманітні транспортні засоби. За таких обставин вінницький підприємець, винахідник і автогонщик Юрій Берко розробив для розвідників спеціальний «багі», який отримав назву «Пегас».

Автомобіль має броньовані захист двигуна та лобове скло. Залежно від завдань «Пегас» може комплектуватися різним озброєнням та спеціальною апаратурою.

Попередні випробування автомобіля засвідчили його високі ходові та спеціальні характеристики. Отже, незабаром до розвідувальних частин має надійти вже перша партія «багі»-подібних машин.

Рік тому перший прототип був переданий 9-му батальйону територіальної оборони.

Маса автомобіля 1 тонна. Екіпаж - 3 чоловіка. Двигун - турбодизель з робочим об'ємом 2,5 л. На перший машині був встановлений двигун Mercedes Vito.

Ukrainian Military Pages Фото: autopalace.com.ua

Відео, про те, як створювався прототип:



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Головного управління розвідки Міністерства оборони України
Канал You-Tube Громадського телебачення Запоріжжя