Укроборонпром передав ЗСУ бронетранспортери та міномети

Ukrainian Military Pages

Державний концерн «Укроборонпром» сьогодні, 23 березня, передав 92 окремій механізованій бригаді 16 бронетранспортерів БТР-4 та 18 вітчизняних 120-мм мінометів М120-15 «Молот».

Урочиста передача зброї відбулася на території ДП “ХКБМ ім О.О. Морозова” за участі Президента України Петра Порошенка, Міністра оборони Степана Полторака, Гендиректора «Укроборонпрому» Романа Романова.

Ukrainian Military Pages
"Якщо в 2015 році основні зусилля концентрувалися на відновленні техніки, то сьогодні ми робимо все, щоб збройним силам поставляли техніку, повністю укомплектовану", – заявив Петро Порошенко.

За його словами, на сьогодні українські військові мають всі можливості для захисту країни. У нинішніх умовах на оборону використовується 5% ВВП.

“Тут, у Харкові, ми закладаємо традицію публічної передачі техніки. Наш головний замовник - народ України, тому ми вводимо практику громадського контролю, і надалі будемо демонструвати результати нашої роботи перед українцями. Кожен громадянин повинен бачити техніку, в яку він інвестує щомісяця, відраховуючи податки. Бачити, що вона дійсно виготовлена на високому рівні і тільки-но вийшла з цехів”, - наголосив Роман Романов.
Ukrainian Military Pages

Романов також підкреслив, що в рамках відмови від російських комплектуючих фахівці ХКБМ оснастили БТР-4 сучасними німецькими двигунами Deutz і у стислі терміни модернізували техніку, наблизивши до стандартів НАТО.

“Відповідна розробка лише у січні була прийнята на озброєння МОУ, а вже сьогодні ми передаємо партію цієї техніки”

Крім того, концерн передав військовим партію з вісімнадцяти мінометів М120-15 «Молот», які є однією з найсвіжіших розробок ПАТ «Завод Маяк».

Ukrainian Military Pages