Президент анонсував створення вітчизняного двигуна для винищувачів

Ukrainian Military Pages

Президент України Петро Порошенко оглянув двигуни виробництва ДП «Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро «Прогрес» ім. О.Г. Івченко, що входить до складу ДК «Укроборонпром» та запустив стенд випробування нового авіаційного двигуна «АІ–450», який має застосування у різноманітних українських гвинтокрилів. Подія відбулась у рамках візиту Верховного Головнокомандувача ЗСУ на підприємство «Укроборонпрому».

«Нині 70% продукції «Івченко-Прогрес» іде на експорт, в країну надходить валюта – це високотехнологічна продукція вітчизняного машинобудування. І сьогодні я впевнено кажу, що українське авіабудування має гарне майбутнє», – заявив Президент України.

Петро Порошенко оглянув виробничі потужності підприємства, відвідав збиральний цех і відзначив високу якість двигунів, які випускає запорізьке підприємство «Укроборонпрому».

«Я дякую всьому трьохтисячному колективу підприємства за те, що ви високо тримаєте прапор України», – додав Петро Порошенко.

На зустрічі з депутатським корпусом та адміністративно-господарським активом Запорізької області Президент заявив, що найближчим часом Україні вдасться створити власний двигун для винищувача. Він додав, що на сьогоднішній день тільки 5 країн в світі мають достатній потенціал для того, щоб повністю самостійно створювати подібні авіадвигуни.