Уряд передав Міноборони дві будівлі в Одесі для частин та підрозділів Військово-Морських Сил

Міністерство оборони України

З метою створення умов для розміщення частин та підрозділів Військово-Морських Сил Збройних Сил України Урядом прийнято рішення щодо передачі будівель у місті Одеса до сфери управління Міністерства оборони України.

Відповідні розпорядження було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів сьогодні, 6 квітня.

Виступаючи перед учасниками засідання, Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак запропонував підтримати пропозицію оборонного відомства щодо передачі на баланс Міноборони будівель Державної судової адміністрації і Державної фіскальної служби, розташованих по вулиці Фонтанська дорога, 14 в Одесі.
— Ці будинки колись належали Міноборони, але в 2011 році вони всі продавалися або передавалися, і зараз не використовуються, – зазначив Міністр оборони України.
За словами генерала армії України Степана Полторака, у вказаному районі Міністерство оборони має ділянку землі розміром 20 га, тож передача будівель дасть можливість активізувати створення необхідної інфраструктури Військово-Морських Сил Збройних Сил України.
— Заплановано створити сучасну військово-морську базу з необхідною інфраструктурою. Це у нас буде перший такий комплексний об’єкт, –наголосив керівник Міноборони.
Рішення Уряду дозволить поліпшити соціально-побутові умови для особового складу частин та підрозділів вітчизняних ВМС, які будуть дислокуватися на зазначених фондах.