Британськи інструктори у 143-му центрі підготували третій випуск саперів

Ukrainian Military Pages

21 травня у 143-му центрі розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України відбувся третій за ліком випуск військовослужбовців курсу підготовки саперів, який проводився інструкторами збройних сил Великої Британії.

Тижневий курс складався з 2-х частин та включав в себе поглиблений курс пошуку саморобних вибухових пристроїв на місцевості та поглиблений курс тактичної медицини.

Навчання проводилось на високому фаховому рівні з використанням передових технологій за стандартами країн-членів НАТО. Вони складались з теоретичної бази та практичного відпрацювання нормативів. Британські інструктори проводили заняття з українськими військовослужбовцями на полігоні військової частини в умовах, максимально наближених до бойових, з використанням макетів та муляжів зброї та боєприпасів.

На практичних заняттях використовувалось обладнання, технічні та медичні засоби провідних країн світу, якими наші військовослужбовці будуть забезпечуватись в районі проведення антитерористичної операції.

Ukrainian Military Pages Ukrainian Military Pages Фото: www.mil.gov.ua

Заступник начальника Центру розмінування підполковник Олег Гаврилюк, зауважив, що найцінніше — це здоров’я і життя людини та висловив вдячність британським інструкторам за підтримку й навчання українських колег. В свою чергу старший команди британських інструкторів лейтенант Дейвід Джошуа подякував інструкторам центру розмінування за обмін досвідом, який ті набули під час виконання бойових завдань по захисту суверенітету та цілісності своєї держави у зоні проведення АТО.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України