Завод «Телекарт-прилад»: фоторепортаж

Телекарт-прилад

«Думская» побувала на найбільшому хайтек-підприємстві Одеси - заводі «Телекарт-прилад».

Компанія працює переважно на замовлення військових. Цивільна продукція - LED-світильники, лічильники води і електрики, теплові конвектори - становить не більше 5% від загального обсягу виробництва.

Мозок підприємства, безсумнівно, знаходиться в спеціальному конструкторському бюро. Тут з'являються проекти, які через кілька місяців вже в металі можна бачити на виставках і презентаціях.

У цехах працівників небагато: велика частина виробничих процесів автоматизовано. Спеціальні автомати наносять паяльну пасту, встановлюють електронні компоненти, після чого у термошафах відбувається їх запікання. Вивідні елементи припаюються на спеціальній лінії «хвилею» рідкого припою.

Корпуси приладів теж не купують, виробляють самі. Механічні преси та обробні верстати з ЧПК роблять все потрібні деталі, складальний цех збирає, перевіряє, тестує і видає на склад готову продукцію.

Сьогодні «Телекарт-прилад» - провідний вітчизняний виробник армійських засобів зв'язку і управління. Свого часу він повністю оновив лінійку телекомунікаційного обладнання ЗСУ - на озброєння прийняли 22 зразка.

Серед розробок одеського підприємства - командно-штабні машини, новітні цифрові радіостанції з псевдовипадковим переналаштуванням робочої частоти (ППРЧ) і шифруванням сигналу, бортові ЕОМ і тактичні командирські термінали, що дозволяють здійснювати автоматизоване управління підрозділами тактичної ланки при підготовці і веденні бойових дій.

Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад Телекарт-прилад



Використані джерела:
http://dumskaya.net/