Президент відвідав навчальний центр Нацгвардії

Президент відвідав навчальний центр Національної гвардії

Президент Петро Порошенко відвідав Навчальний центр з підготовки і перепідготовки військовослужбовців за контрактом Північного територіального управління Національної гвардії України у селі Старе, що на Київщині.

Під час спілкування із особовим складом 4-ої оперативної бригади швидкого реагування НГУ Глава держави підкреслив, що нацгвардійці - одні з перших, хто став на захист Батьківщини від російської агресії, а отже назавжди увійшли в історію оборони України.
«Ви - еліта силових підрозділів України. Ви - надійний захист українського народу і зупините будь-які спроби дестабілізації і спроби розгорнути дії країни-агресора. І за це я, як Верховний Головнокомандувач, від імені українського народу сьогодні хотів би вам подякувати», - сказав Петро Порошенко, і нагадав про подвиг генерала Сергія Кульчицього, інших службовців Нацгвардії, які виконували поставлені завдання у зоні АТО, обороняли Маріуполь.

«Спільними зусиллями, у тому числі і Національної гвардії, ми зупинили ворога, звільнили 2/3 Донбасу. Звільнення цих частин Донбасу - це величезна заслуга і Національної гвардії України».

«На сьогоднішній день, цих традиціях ми маємо виховати абсолютно нову гвардію, яка здатна виконувати поставлені завдання», - додав Глава держави.
Президент відвідав навчальний центр Національної гвардії Фото: ngu.gov.ua

Петро Порошенко наголосив: одним із головних завдань, які стоять перед Збройними Силами України, іншими військовими формуваннями є збереження і розвиток нашої держави. Президент висловив переконання, що завдяки підвищенню рівня матеріального та технічного забезпечення армії, рівня підготовки та критеріїв відбору до лав силових структур, ці завдання будуть виконані.

Глава держави також акцентував, що крім агресії на Сході перед Україною сьогодні постають і інші виклики - ворог намагається дестабілізувати ситуацію всередині країни. Про інтенсивність цих зусиль свідчить той факт, що вже майже 300 терористичних актів було попереджено силовими структурами України. Він додав,що у цьому напрямку добре працюють СБУ, Національна поліція і Національна гвардія України. Петро Порошенко подякував командувачу Нацгвардії за зразкове виконання поставлених завдань, високий моральний і професійний дух бійців, які сьогодні демонструють патріотизм, професіоналізм і вишкіл як у зоні АТО, так і під час охорони правопорядку по всій Україні.
«Я вам дякую за те, що у вас є бажання, патріотизм для того, щоб стати на захист Батьківщини. Нині критерії відбору військових настільки високі, що ми на сьогоднішній день впевнені у якості особового складу підрозділів Міністерства оборони, Національної гвардії та інших силових структур. Я пишаюся бути Верховним Головнокомандувачем армії, де служать такі бійці».
В рамках відвідин Навчального центру Глава держави також ознайомитися з ходом бойової підготовки військовослужбовців та матеріально-технічним забезпеченням артилерійського підрозділу, оглянув зразки стрілецької зброї та проведення бойових стрільб. По завершенні ознайомлення Петро Порошенко пообідав разом із бійцями четвертої оперативної бригади швидкого реагування.

Президент відвідав навчальний центр Національної гвардії Президент відвідав навчальний центр Національної гвардії Президент відвідав навчальний центр Національної гвардії Президент відвідав навчальний центр Національної гвардії Президент відвідав навчальний центр Національної гвардії Президент відвідав навчальний центр Національної гвардії фото © ngu.gov.ua



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії України