За неналежну організацію зборів з резервістами понесли покарання три генерали та сім полковників

Ukrainian Military Pages

Відповідно до вимог Президента України Міністр оборони Степан Полторак доручив Військовій службі правопорядку провести службове розслідування щодо неналежної організації навчальних зборів з резервістами на базі 1-ї окремої танкової бригади у селищі Гончарівське.

Про результати розслідування сьогодні, 21 червня, керівнику оборонного відомства доповів тимчасово виконуючий обов’язки ВСП у ЗС України генерал-майор Ігор Криштун.

Факти неналежної організації навчально-методичного збору підтвердилися.

За результатами розслідування Міністр оборони України притягнув до дисциплінарної відповідальності десять керівників та посадових осіб (з них 3 генералів) Генерального штабу, командування Сухопутних військ та оперативного командування "Північ" (в т.ч. командувача генерал-майора Олександра Локоту).

Офіцери зазначених органів управління отримали стягнення: "неповна службова відповідність", "сувора догана" та "догана".

Генерал армії України Степан Полторак визначив у наказі перелік заходів, які необхідно провести у Генеральному штабі, Командуванні Сухопутних військ та оперативних командуваннях з метою недопущення подібних випадків у майбутньому.

Також Міністерство оборони, 22 червня, проведе прес-тур представників засобів масової інформації на військовому полігоні 1-ї окремої танкової бригади (смт Гончарівське Чернігівської області).

Журналістам буде представлено етап бригадного тактичного навчання за участю резервістів, а посадові особи оперативного командування «Північ» нададуть коментарі.