У «Десні» пройшли змагання команд снайперів на першість Збройних Сил України

змагання снайперів ЗСУ Фото: Майкл Щур

На полігоні 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗС України на Чернігівщині відбулися перші в історії сучасного Українського війська змагання команд снайперів.

У змаганнях взяли участь десять кращих команд видів і родів військ Збройних Сил України (ССО, ВДВ, морська піхота, Президентський полк, частини Сухопутних військ) та дві команди гостей від Національної гвардії України.

Змагання тривали три дні. Снайпери змагалися у точності стрільби на різні відстані, працювали у складі команди, демонстрували вміння взаємодіяти один з одним, вести прицільний вогонь під психологічним і фізичним навантаженням в умовах, наближених до бойових. А в заключний день змагань бійці долали багатокілометровий марш, виконували завдання з орієнтування на місцевості, оперативного виходу на позицію, розміщення, ураження конкретної цілі у визначений час та відходу з позиції.

змагання снайперів ЗСУ Фото: mil.gov.ua

Всі команди снайперів продемонстрували високу професійну майстерність та прагнення прирівняти кількість критичних влучень до кількості набоїв у боєкомплекті.

У складі снайперської групи 169 навчального центру, у змаганнях прийняв участь мобілізований тележурналіст Роман Вінтонів, відомий як Майкл Щур, про що він повідомив у Facebook:
Довго-довго не писав. А тут вирішив написати. У нас зараз відбувається дуже крута штука. Називається Змагання снайперських груп Збройних Сил України. З нами всі – спецназ Сил Спецоперацій, ОРБ, десантники, Нацгвардія, Президентський Полк Спецназу, Морська Піхота, Сухопутка (тут кілька підрозділів, включно з нашим 169-м навчальним центром). Рівень цих змагань зашкалює хоча б тому, що вони почали проводитись. І це неймовірно круто! Сьогодні був 2-й день змагань. Вправи – непрості. Одна з вправ – поцілити в 2 мішені на дистанції 350 і 500 м. Вся складність у тому, що стріляти треба через шпарину висотою 10см. При чому, щоб вистрілити, треба покласти гвинтівку набік. Короче – непросто.
змагання снайперів ЗСУ Фото: Майкл Щур>

змагання снайперів ЗСУ Фото: mil.gov.ua

За результатами змагань снайперських груп у командному заліку третє місце зайняла снайперська група 169-го навчального центру. Друге місце – 3 полк спеціального призначення Сил спеціальних операцій, який став кращим у Збройних Силах, а перше місце – команда Національної гвардії України.

Снайперська пара 169-го центру – друга серед снайперських пар.

Про це повідомив Майкл Щур, який до того ж зайняв перше місце у особистому заліку:
Отже результати змагань снайперських груп ЗСУ. Снайперська група 169-го навчального центру – 3-тє місце у командному заліку. Друге місце – 3-й полк спецназу (ССО), перше місце – Нацгвардія. Снайперська пара 169-го центру – друга серед снайперських пар. І (я не знаю, як це трапилось. Сам у це не вірю, але це факт) я – зайняв перше місце у особистому заліку серед снайперів. І це я вперше минулого року побачив снайперську гвинтівку зблизька. Короче висновок один – пробна програма, за якою нас готували у школі снайперів 169-го навчального центру справді працює. На фото - наша команда і керівник після нагородження.
змагання снайперів ЗСУ змагання снайперів ЗСУ Фото: Майкл Щур



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua
facebook.com/michael.shchur.3