У Національній гвардії створять школу інструкторів

У Нацгвардії створять школу інструкторів

В Національній академії Нацгвардії обговорили створення інноваційної школи інструкторів.

З офіцерами академії провів зустріч начальник відділу планування та аналітичної роботи ГУ НГУ полковник Сергій Капелюшний. У рамках зустрічі вони обговорили майбутнє місце та роль інструктора в системі підготовки підрозділів.

За словами полковника Сергія Капелюшного, значення інструктора важко переоцінити. Інструктор посяде ключову виконавчу роль в організації і проведенні підготовки військовослужбовців рядового складу. Для ефективного навчання буде створено Школу інструкторів Нацгвардії. Період навчання становитиме приблизно 35 днів.
«За період навчання основну увагу буде приділено індивідуальній підготовці кандидатів в інструктори. Зокрема уклон робитимуть на вогневу і тактичну підготовку, а також на дисципліни бойового забезпечення. За індивідуальною підготовкою слідує підготовка малих тактичних груп, що відкриває шлях до роботи в складі відділень. Програма навчання відділень обов’язково завершуватиметься бойовою стрільбою. Ті, хто успішно закінчать школу інструкторів, отримають посвідчення інструктора 2 рівня, а разом з посвідченням – надбавку до грошового забезпечення», – зазначив полковник Сергій Капелюшний.
У Нацгвардії створять школу інструкторів

Аналогічна ініціатива існує і в Збройних силах України. Проте там інструкторів готуватимуть лише для навчання сержантів. У свою чергу, сержанти повернуться до своїх підрозділів і на місцях працюватимуть з особовим складом.

На відміну від ЗСУ в Нацгвардії інструктор після Школи безпосередньо прибуватиме до підрозділу, де паралельно з особовим складом здійснюватиме підготовку і сержантів.
«Впровадження такого інституту – важливий крок Національної гвардії України на шляху до вступу в НАТО. Школа інструкторів створюється за аналогічними програмами Північноатлантичного Альянсу. Наразі наші американські колеги готові забрати 67 гвардійців на навчання. По закінченню підготовки ми не будемо сліпо копіювати запропоновану нам систему. Натомість, використовуючи набуті знання і досвід, ми адаптуємо Школу інструкторів до наших, українських реалій», – підсумував полковник Сергій Капелюшний.


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії України