У Військовій академії стартувала вступна кампанія

Військова академія (м. Одеса)

За результатами вступних випробувань, які розпочались у Військовій академії (м. Одеса), близько півтисячі юнаків та дівчат практично з усіх регіонів України розпочнуть цього року навчання в стінах цього славетного військового вишу.

Цього року на базі Військової академії вперше в Україні розпочнеться цільова підготовка офіцерів для підрозділів морської піхоти. Також абітурієнти змагатимуться за право здобути військову спеціальність з управління діями підрозділів ВДВ, стати фахівцями з матеріально-технічного забезпечення, ракетно-артилерійського озброєння, фізичної культури та спорту, та ін.

Для усіх кандидатів на вступ до академії відбірна кампанія розпочинається із передачі приймальній комісії необхідного пакету документів, проходження первинного медичного огляду, розподілу по навчальних групах за напрямами підготовки.

Упродовж вступних випробувань абітурієнти пройдуть медичну комісію, яка визначить їх придатність до проходження навчання у військовому ВНЗ, психологічний відбір у формі тестування, іспит з фізичної підготовки зі здачею визначених нормативів. На підставі пройдених випробувань, а також середнього балу шкільного атестату та балів ЗНО, комісія прийматиме рішення щодо зарахування кандидатів на навчання в академії.

Як повідомив заступник начальника академії з навчальної роботи — начальник навчального відділу полковник Олег Маслій, поряд з цивільною молоддю до приймальної комісії також звернулось близько 170 військовослужбовців-контрактників та декілька строковиків. При цьому переважна більшість контрактників як чоловіків, так і жінок, уже мають вагомий досвід участі в антитерористичній операції на сході України.

Військові завчасно прибули до навчального закладу на 25-денні навчальні збори для складання іспитів з української мови та літератури, математики та іноземної мови. Зі здобутими результатами військовослужбовці разом з іншими абітурієнтами пройдуть усі визначені етапи вступних випробувань.

Офіцер також зазначив, що більшість молоді бачить своє майбутнє у війську офіцерами ВДВ, розвідки, морської піхоти.

Своєю чергою начальник кафедри теорії та організації фізичної підготовки полковник Ігор Овчарук наголосив, що при відборі на навчання обов’язково оцінюється фізичний рівень усіх абітурієнтів:

Військова академія (м. Одеса) Військова академія (м. Одеса) Фото: Міністерство оборони України
— Фізична підготовка — це один із стовпів боєздатності як окремих військовослужбовців, так і військових підрозділів. Без належного рівня розвитку фізичних якостей воїн не зможе виконувати свої завдання за призначенням тривалий час.
Усі, хто пройшов вступні випробування, розпочнуть навчання в академії з проходження курсу первинної військової підготовки на базі Центру забезпечення навчального процесу військового вишу поблизу Одеси. До речі, з нового навчального року практична складова підготовки майбутніх офіцерів за усіма спеціальностями збільшена з 35 до 50 відсотків навчального часу.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони Україниa