«Укроборонпром» передав майже 13 тисяч одиниць озброєння та військової техніки у війська за 2 роки

Укроборонпром

ДК «Укроборонпром» передав 12 716 одиниць озброєння та військової техніки для силових відомств України за 2 роки. Про це заявив Генеральний директор Концерну Роман Романов в ході прес-конференції за підсумками дворічної роботи менеджменту Концерну.

«Уже 2 роки «Укроборонпром» забезпечує українську армію в рамках державного оборонного замовлення. Починали ми в більшості з ремонтів, але вже зараз нової та модернізованої техніки армійці отримують у 2 рази більше, ніж відновленої», – наголосив Роман Романов.

Починаючи з 3 кварталу 2014 року, українська армія отримала 8 012 одиниць нової та модернізованої техніки. Серед них: ракети та боєприпаси (3956 одиниць), ракетно-артилерійське озброєння (1 412 одиниць), техніка зв’язку РПО та РЕБ (2454 одиниць), авіатехніка та авіадвигуни ( 56 одиниць), броне- та автомобільна техніка та двигуни до неї (160 одиниць)

Також за цей час військові отримали 4 704 одиниці відремонтованих ОВТ. Серед них: бронетанкова та автомобільна техніка (2 564 одиниць), авіатехніка, авіадвигуни та агрегати (356 одиниць), РАО (899 одиниць), техніка зв’язку РПО та РЕБ (902 одиниць), техніка для військово-морських сил (6 одиниць).

Генеральний директор Концерну зауважив, що за 2 роки армія почала отримувати сучасне озброєння вітчизняного виробництва. Безпілотники, авіація, бронетранспортери, адаптовані під стандарти НАТО. Ця техніка значно підсилює українських бійців на передовій.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»