Мілітаризація Криму: БРК «Бастіон» і «Бал»

Мілітаризація Криму: БРК «Бастіон» і «БАЛ»

Волонтери міжнародної спільноти InformNapalm підготували матеріал щодо наявності у складі російських окупаційних військ, на території Автономної Республіки Крим, берегових ракетних комплексів «Бастіон» і «Бал».

БРК «Бастіон»

8 серпня 2016 окупаційна російська влада в Криму перекинула на Старокримський полігон на сході Кримського півострова берегові ракетні комплекси «Бастіон».

Відео з передислокацією російської техніки оприлюднив очевидець на Youtube-каналі «Alim Aydamak». Зафіксували колону російської військової техніки, яка рухається до Старокримського полігону.

Серед техніки на відео можна нарахувати принаймні 5 БРК «Бастіон».

Береговий ракетний комплекс «Бастіон» (індекс ГРАУ 3К55, за кодифікацією НАТО: SSC-5 «Stooge» (рос. «марионетка») розробило російське НВО машинобудування, на озброєння ЗС РФ взято у 2010 році. Ця зброя призначена для ураження надводних кораблів різних класів та типів зі складу десантних з’єднань, конвоїв, корабельних та авіаносних ударних груп. А також одиничних кораблів та наземних радіоконтрастних цілей в умовах інтенсивної вогневої та радіоелектронної протидії.

БРК «Бал»

Нагадуємо, що у лютому 2016 р. міжнародна волонтерська спільнота InformNapalm під час OSINT-розслідування зібрала розвіддані про точне місце дислокації інших російських берегових ракетних комплексів «Бал» зі складу новосформованої 15-ї ракетної бригади берегової оборони, озброєння та техніку для неї перекинули в Крим із Дагестану. Докладно матеріали розслідування можна вивчити за посиланням: «Офіцер ЗС РФ розкрив таємниці дивізіону БРК «БАЛ» у Криму».

Мілітаризація Криму: БРК «Бастіон» і «Бал»

Отже, триває мілітаризація півострова й перетворення його на «плавучий авіаносець» з метою нагнітання загрози світовій системі безпеки, зокрема, для країн Чорноморського басейну.



InformNapalm