Інтенсивність підготовки Збройних Сил України зросла утричі

Анаконда 2016

«Інтенсивність підготовки Збройних Сил України зросла утричі, – повідомив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак. – Це дало змогу вже у першому півріччі мати готовими до виконання завдань за призначенням 11 бригад».

За його словами, з початку 2016 року в Сухопутних військах було проведено 371 навчання, у Військово-Морських Силах – 83, у Повітряних Силах – 46 льотно-тактичних навчань.
– Є позитивні зрушення в системі підготовки навчальної бази полігонів, – відзначив Міністр оборони України. – Зокрема, це стосується будівництва інфраструктури військового містечка на території полігону «Широкий Лан», створення сучасного Навчального центру підготовки підрозділів на Яворівському полігоні та навчального центру Сил спеціальних операцій у Бердичеві.
Підвищеня якості підготовки органів військового управління підтверджують результати проведених у липні комплексних командно-штабних навчань «Літня гроза-2016» та «Південний вітер-2016».

За словами керівника оборонного відомства, особливого значення набуває реалізація проектів, які дають змогу швидко наростити спроможності Збройних Сил. Зокрема, це стосується створення сучасного Навчального центру підготовки підрозділів на Яворівському полігоні.
– Головне – повністю укомплектувати особовим складом штат Центру. Пріоритет – стовідсоткова укомплектованість посад інструкторів. Крім того – завершити будівництво навчального корпусу, шести казарм, провести ремонт їдальні, штабу та сховища, – наголосив Міністр.
Щодо будівництва інфраструктури на території 235 загальновійського полігону «Широкий Лан» Міжвідового центру підготовки військ, Степан Полторак поставив завдання завершити до кінця поточного року створення табірного містечка для розміщення однієї бригади.

Також до кінця року мають бути завершені першочергові заходи з відновлення фондів військового містечка у Бердичеві з метою створення навчального центру Сил спеціальних операцій.

Степан Полторак Степан Полторак
– Для виконання всіх цих робіт виділено 250 мільйонів гривень, які мають бути максимально ефективно використані, – підкреслив генерал армії України Степан Полторак.


Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України