На базі 198 навчального центру ВМС у Миколаєві відкрили вербувальний центр

Вербувальний центр ВМС у Миколаєві

Сьогодні, 26 серпня, на базі 198-го навчального центру Військово-Морських Сил ЗС України, в Миколаєві офіційно відкрився вербувальний центр.

Як пояснив заступник командувача ВМС по роботі з особовим складом капітан 1 рангу Андрій Урсол, українська армія прагне змінити підхід до комплектування та укомплектувати Військово-Морські Сили військовослужбовцями-контрактниками.

Вербувальний центр ВМС у Миколаєві капітан 1 рангу Андрій Урсол, фото: nikvesti.com

Вербувальний центр ВМС у Миколаєві фото: nikvesti.com

За його словами, в ВМС прийшли до висновку, що для якісної комплектації потрібні місця, де потенційні професійні військові могли б отримати повну інформацію. Місяць тому подібний пункт вербування рекрутів відкрився в Одесі. За цей час відібрано близько ста кандидатів на укладення контракту.
— Позитив нового підходу в тому, що під час перших бесід, ще до того, як людина прийме рішення, ми даємо йому максимально повну і об'єктивну інформацію: де він буде проходити службу, які її умови. Також ми намагаємося застосувати елементи професійно-психологічного відбору: підбирати кандидата посаду, яка буде відповідати його утворення та особистим якостям. Тобто, створити такі умови, щоб контрактникові було максимально комфортно, - пояснив Андрій Урсол.
Вербувальний центр ВМС у Миколаєві Вербувальний центр ВМС у Миколаєві фото: nikvesti.com

Він зазначив, що ВМС впровадили такий підхід, коли першими з претендентами зустрічаються представники тих військових частин, в яких кандидати, ймовірно, і будуть проходити військову службу.
— На жаль, військкомати, через які люди зазвичай приходять на контракт, як правило, в своєму складі не мають представників Військово-Морських Сил. І об'єктивна інформація про те, що таке морський флот, які його складові, які завдання виконують ВМС, з першоджерел до претендентів не доходить. За допомогою вербувальних пунктів ми намагаємося поліпшити комунікацію між військовою структурою і цивільними особами, які хочуть пов'язати своє життя з Військово-морськими Силами, - додав Андрій Урсол.
Вербувальний центр ВМС у Миколаєві майор Дмитро Литвиненко, фото: nikvesti.com

Старший вербувального центру в Миколаєві майор Дмитро Литвиненко пояснив алгоритм його роботи. Спершу по телефону в Центр звертаються ті, хто прийшов з «цивільного життя» або відслужив недавно по мобілізації.
— Приходять на КПП. Ми їх зустрічаємо і наводимо в наш вербувальний центр. Тут проводимо бесіду, розповідаємо, що таке армія, в які підрозділи вони можуть піти, які є вакантні посади. Кандидат або приймає рішення відразу, або якийсь час його обдумує. Бувають випадки, коли молоді люди хочуть служити, а батьки - проти, тому що хлопці можуть потрапити в зону АТО, - пояснив офіцер.
Вербувальний центр ВМС у Миколаєві Вербувальний центр ВМС у Миколаєві Вербувальний центр ВМС у Миколаєві Вербувальний центр ВМС у Миколаєві фото: nikvesti.com

Крім співбесіди, претендентів чекає психологічне тестування. Після успішного проходження, кандидатам видають "відношення" (письмова згода), з якими вони йдуть до військкомату, де збирають необхідний пакет документів, а слідом за цим приходять вже на службу до військової частини.
— Перед службою у військовій частині, якщо вони не служили по мобілізації і немає строкової служби, вони проходять місячну підготовку в навчальному центрі. Після чого вже йдуть до своїх військовим частинам, в які вони розподілені.
Для роботи за контрактом у Військово-Морських Силах України відкриті такі вакансії: моторист, електрик, комендор, сигнальник, рульовий, стрілець, гранатометник, водій, авіаційний технік, авіаційний механік, командир гармати, зенітник, сапер, хімік, радіометрист, дозиметрист та інші.

Телефони для довідок: (068) 148 98 50, (093) 330 48 68, (097) 04 11 755.

Вербувальний центр ВМС у Миколаєві Вербувальний центр ВМС у Миколаєві фото: nikvesti.com



Використані джерела:
nikvesti.com