У цьогорічних навчаннях «Сі Бриз - 2016» вперше взяв участь спецпідрозділ УДО «Булат»

спецпідрозділ УДО «Булат» фото © www.do.gov.ua

18-30 липня відбулись українсько-американські навчання «Сі Бриз - 2016», у яких взяли участь 16 країн світу. Вперше у міжнародних навчаннях брав участь спецпідрозділ Управління державної охорони України «Булат».

Головна мета навчань — відпрацювати злагодженість дій міжнародної групи та вдосконалити навички роботи за стандартами НАТО.

Була створена міжнародна група водолазів, до складу якої увійшли військовослужбовці аварійно-рятувального загону ВМС ЗС України, Управління державної охорони України та інші військові структури, які взаємодіяли з представниками військово-морських флотів США, Великобританії та Румунії. Для проведення водолазних тренувань в акваторії Одеського морського торгового порту було завчасно розгорнуто спеціальний водолазний полігон.

Група водолазів відпрацьовувала пошук небезпечних предметів в акваторії порту, огляд підводної частини корпусів кораблів на виявлення вибухонебезпечних та інших предметів, евакуацію непритомного водолаза з води, застосування барокамери, надання першої медичної допомоги.

Керівництво водолазної фази навчань відзначило високий рівень підготовки та професіоналізм військовослужбовців Управління державної охорони України.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Управління державної охорони України