Держприкордонслужба виявила недоліки у спорудах проекту «Стіна» на ділянці Харківського загону

«Європейський вал»: Харківська область

У Державній прикордонній службі, на ділянці Харківського загону, виявили недоліки у 12 спостережних вишках поставлених фірмою-підрядником, а також неякісне виконання робіт зі встановлення ще двох споруд.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства:

В умовах агресії РФ проти України Держприкордонслужба особливу увагу приділяє інженерному облаштуванню державного кордону. Роботи виконуються як в рамках Плану інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону, так і в рамках поточного укріплення держрубежу.

2014 року, за кошти, виділені зі спецфонду Уряду, Держприкордонслужба закупила 22 спостережні вежі з подальшим їх встановленням на ділянці Харківського загону. Термін виконання комплексу робіт завершився у січні 2016 року.

В той же час у квітні 2016 року, за результатами перевірок якості встановлення 22 вишок на ділянці Харківського загону, групою офіцерів загону були виявлені недоліки у 12 споруд. Ще 2 не були прийняті у зв’язку з неякісним виконанням робіт та не взяті на баланс загону. В свою чергу фірма-виконавець на відповідні офіційні зауваження від Харківського прикордонного загону не відреагувала та відмовилась підписувати відповідні акти і усунути виявлені недоліки. Тому у червні 2016 року Держприкордонслужба змушена була поінформувати військову прокуратуру про відсутність реакції з боку виконавця.

Наразі повторне обстеження споруд ще триває. За його результатами Держприкордонслужба поінформує зацікавлені правоохоронні органи.


Ukrainian Military Pages фото: Адміністрація Державної прикордонної служби України