У 2017 році планується збільшити розмір «бойових» та компенсувати контрактникам піднайом житла

Українська армія Фото: Дмитро Муравський

У серпні поточного року уряд схвалив проект закону України, яким передбачається грошова компенсація за піднайом (найом) житлових приміщень особам рядового та сержантського складу до 2,5 тис. грн в залежності від регіону.

Відповідний законопроект зареєстрований 12.08.2016 за № 5027 та знаходиться на розгляді у Верховній Раді України.

У разі ухвалення змін компенсацію зможуть отримувати близько 16 тис. сімей контрактників, повідомляє управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Порядок та розмір виплати грошової компенсації деяким категоріям військовослужбовців ЗС України за піднайом (найом) ними жилих приміщень встановлений наказом Міністра оборони від 30 листопада 2011 року № 737 (розділ V Інструкції).

Також, у 2017 році планується збільшити щомісячну грошову надбавку військовослужбовцям за виконання бойових завдань на лінії бойового зіткнення у районі АТО.

Раніше, з липня 2016 року, було збільшене грошове забезпечення для бойових командних посад сержантського складу (командир відділення, командири бойових машин, БМП, танків, гармат, мінометів, головних старшин усіх рівнів та інші), на суму до 800 грн в залежності від вислуги років (відповідно до наказу МО України від 22.07.2016 № 375).



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України