Навчальна медична рота 169 навчального центру відзначила першу річницю (відео)

навчальна медична рота 169 нц

Першу річницю з дня створення підрозділу військовослужбовці навчальної медичної роти 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗС України зустріли на полігоні.

В ході практичних занять вони продемонстрували вміння і навички з надання медичної допомоги та евакуації умовних поранених при нападі диверсійно-розвідувальної групи противника на автомобільну колону українських армійців. Їм довелося діяти в умовах максимально наближених до бойових, під вибухи та постріли.



За рік свого існування на базі цього підрозділу підготовлено близько 700 фахівців для вітчизняного війська. Випускники медроти — санітарні інструктори та стрілки-санітари, поповнюють бойові частини Збройних Сил України. Переважна більшість з них виявили професіоналізм та з честю виконують завдання по медичному забезпеченню військовослужбовців та цивільного населення в зоні проведення АТО.
— Випускники навчальної медроти, є справжніми «ангелами-охоронцями» наших бійців. Підготовлені тут санінструктори показали себе з кращого боку, набули досвіду, деякі з них вже професійно організовують роботу медичних служб батальйонів, — говорить професор, полковник медичної служби Всеволод Стеблюк.
За стислий термін командуванню підрозділу вдалося відновити кадровий потенціал та налагодити навчальний процес. За сприяння керівництва Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України та потужній волонтерській допомозі, матеріальна база навчальної медроти поповнилася сучасними навчальними матеріалами для вивчення та вдосконалення навичок надання медичної допомоги.

навчальна медична рота 169 нц навчальна медична рота 169 нц
навчальна медична рота 169 нц навчальна медична рота 169 нц
навчальна медична рота 169 нц навчальна медична рота 169 нц
фото © www.mil.gov.ua



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua