Тернопільський «Промінь» відновить виробництво

Тернопільський «Промінь» відновить виробництво

Тернопільське державне науково-технічне підприємство «Промінь», що входить до складу ДК «Укроборонпром», отримало можливість відновити свої потужності та інвестувати у виробництво.

Про це повідомив заступник гендиректора Укроборонпрома Володимир Кострицкий.

За сприяння «Укроборонпрому» та Тернопільської обласної державної адміністрації, державне підприємство розробило план санації до порушення провадження у справі про банкрутство. Господарським судом Тернопільської області цей план затверджено. До цього така процедура застосовувалась виключно для підприємств приватного сектору економіки. Такі заходи діють змогу уникнути порушення провадження у справі про банкрутство «Промінь», а також підприємство отримує можливість розблокувати свої рахунки та відновити виробничу діяльність.

«Трудовий колектив підприємства та його новий керівник розробили план санації до порушення провадження у справі про банкрутство. Тепер «Промінь» не лише запрацює та розрахується з боргами, а ще й матиме змогу розвиватись та інвестувати у свої виробничі потужності», – розповів Володимир Кострицкий.

ДНКП «Промінь» спеціалізується на розробці та виробництві передавальної апаратури, виготовленні антенних систем з різним діаметром дзеркал для наземних станцій супутникового телебачення та зв’язку. Нині продукція підприємства затребувана для виробництва систем ППО, а також авіаційної навігації.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДК «Укроборонпром»