На Київському бронетанковому заводі показали «Дозор-Б» з бойовим модулем «Вій» (відео)

Вій Фото: УНІАН

З нагоди Дня танкістів на Київському бронетанковому заводі відвідувачам показали відремонтовані після боїв на сході танки Т-64 і Т-72. Крім того, продемонстрували зразок бойового модуля «Вій» встановлений на бронемашину «Дозор-Б».

— Стріляє добре. Машина в будь-яких площинах тримає постріл. Тобто над нами багато-то сміявся, мовляв, почнете стріляти — машина почне перекидатися. Значить всі ці питання вирішені. Нічого не перекидається. Все стріляє, поцілює, плюс ще раз кажу, це прообраз. Тобто тут можлива додаткова установка більш кращого прицілу... Тут є можливість додатково встановити два кулемети спільно з гарматою, — розповідає Андрій Полехін, інженер-конструктор.

У якості озброєння в модулі використовується 23-мм авіаційна гармата ГШ-23. Основою конструкції БМ «Вій» є люк командира танка Т-64. Люк танка комплектується приводами вертикального та горизонтального наведення, кронштейном для встановлення люльки гармати, іншими механізмами та електрообладнанням. Для зберігання та заряджання патронів встановлений магазин коробчатого типу, ємкістю 250 набоїв калібру 23 мм. Він представляє собою жорстку зварну конструкцію і кріпиться до тильної сторони бойового модуля.

Вій Вій Фото: УНІАН

Раніше, 29 серпня, бронемашина з бойовим модулем «Вій» демонструвалася в рамках презентації продукції ДК «Укроборонпром».



Використані джерела:
5 канал
Defense Express