Про спорядження десантників 79-ї бригади

79 бригада

Юрій Бірюков, на сторінках соціальної мережі Facebook, розповів про екіпірування 79 окремої десантної бригади ВДВ ЗС України.

Екіпірування десантників з 79й бригади. Нові каски, нові нічники, нові тепловізори, нові автомати. Єдине в кадрі, що ні поставлено по лінії МО – велосипедний стоп-сигнал на потилиці каски: такий собі «свій-чужий», виготовлений пустотливими ручками місцевих умільців :)

Антізрада №1 – немає, ніякого відношення до розподілу я не мав, взагалі. Більш того, що іноді ще й дуже прикро, якісь «смакоту» чомусь надходять в 79-ку саме в останню чергу. Ну ОК. Надходять ж все-таки.

Антізрада №2 – немає, гвинтики на прикладі новеньких АК-ТК вже не розгвинчуються, там внесли зміни в конструкцію, тепер там жорсткіші зчеплення і заклепки.

І ось тепер найсмачніше, дуже мене порадувало: практично ВЕСЬ штурмової компонент бригади вже забезпечений приладами нічного бачення та/або тепловізійними прицілами. І весь штурмової компонент бригади забезпечено новими автоматами, з тактичним обвісом і коліматорними прицілами. Йдеться на сотні. Багато сотень.

І ще ось разочок – автомати АК-ТК вже модернізовані, з урахуванням попередніх конструктивних недоліків.

А ще – нові десантні каски. Українського виробництва. Куплені за гроші бюджету. З десантними чохлами літо / зима, з кріпленнями під нічники.

79 бригада 79 бригада
79 бригада 79 бригада
79 бригада 79 бригада Фото: facebook.com/yuri.biriukov



Використані джерела:
facebook.com