Інспекційна група з Канади, Данії та Нідерландів зустрілась з командуванням 93 омбр

Інспекційна група з Канади, Данії та Нідерландів зустрілась з командуванням 93 омбр

Інспекційна група з Канади, Королівства Данії та Нідерландів під головуванням підполковника Франсуа Кассо зустрілась з командуванням 93-ї окремої механізованої бригади.

Візит відбувся в рамках Віденського документа та мав на меті обстеження реальної ситуації на лінії розмежування. Командування бригади провело брифінг, в ході якого ознайомило інспекційну групу зі станом справ на передовій лінії оборони.

Насамперед мова йшла про численні порушення Мінських домовленостей та режиму припинення вогню з боку противника, який, переважно в темний час доби, здійснює обстріли наших позицій з мінометів калібру 82 та 120-мм, артилерії калібру 122-мм, танків, не кажучи про гранатомети та стрілецьку зброю. Локальні дії ведуться й ворожими диверсантами. Активно використовуються БПЛА.

Водночас 93 бригада готова до будь-яких викликів заради виконання поставлених бойових завдань. Познайомились гості й з бойовим шляхом 93 омбр, який з 2014 року пройшов крізь бої за визволення населених пунктів Карлівка, Піски, Авдіївка, Дебальцеве, блокаду Іловайська, оборону Донецького летовища та позицій на найбільш «спекотному» Донецькому напрямку.

Крім того, 20-й окремий мотопіхотний батальйон зі складу 93-ї бригади, зіграв важливу роль у визволенні Маріуполя, Красногорівки, Мар'їнки та в обороні інших населених пунктів.

Після закінчення брифінгу представники інспекційної групи з Канади, Королівства Данії та Нідерландів побували на полігоні для занять з вогневої та тактичної підготовки, де високо оцінили рівень володіння зброєю українських військових та самі з задоволенням вразили мішені з автоматів, кулемету, снайперської гвинтівки, автоматичного гранатомета станкового та ручних протитанкових гранатометів. Високий інтерес викликав перетворений у снайперську гвинтівку великокаліберний кулемет ДШКМ, який здатен влучно вражати цілі на відстані близько 2 км.

інспекція у 93 бригадіВсі фото:facebook.com/93OMBR



Використані джерела:
facebook.com/93OMBR