Авіасвіт-ХХІ: «Генератор» презентував клістрони — «очі» РЛС

клістрон для РЛС

На міжнародному авіасалоні «Авіасвіт-ХХІ», що пройшов в єдиному форматі зі спеціалізованою виставкою «Зброя та безпека 2016» свою продукцію представило ДП «Генератор».

Зокрема начальник відділу технічного контролю ДП «Генератор» Володимир Ситник разом із колегами презентував електровакуумні прилади надвисоких частот (НВЧ) діапазону - клістрони.

Без цього обладнання не може працювати РЛС зенітного ракетного комплексу. Адже підсилювач сигналу НВЧ, який має хвильовий характер і подається на антену радіолокаційної станції ЗРК, дозволяє отримувати координати рухомої цілі у відбитому сигналі.

Завод «Генератор» — єдине підприємство в Україні, яке може здійснювати регенерацію цього типу виробів, його ремонт та часткову модернізацію. Так наші ЗРК С-300 отримують друге життя, як би банально це не звучало. Важливо зазначити, що заводчани відмовилися від іноземних постачальників і повністю розраховують на власні сили та можливості. І їм вдається не реанімувати наявні прилади, а покращувати їхні параметри.



Використані джерела: Народна армія