Міністр оборони встановив День мобілізаційного працівника

Міністр оборони встановив День мобілізаційного працівника  - 17 березня

Наказом Міністра оборони від 26.09.2016 №497 «Про встановлення Дня мобілізаційного працівника», у ЗС України встановлюється День мобілізаційного працівника – 17 березня.

Далі текст наказу.

Військовослужбовці, працівники і резервісти Збройних Сил України, які безпосередньо беруть участь у проведені заходів мобілізації, об'єднує високий професіоналізм, відданість своїй професії, готовність принести максимальну користь держави. Більшість з них є учасниками антитерористичної операції, нагородженні державними нагородами та відомчими відзнаками.

З початку особливого періоду цим колективом однодумців забезпечено проведення шести черг часткової мобілізації, оптимізацію організаційно-штатних структур та переведення визначеного складу Збройних Сил України на організацію і штати воєнного часу, укомплектування їх підготовленим персоналом, постачання необхідних матеріальних засобів та техніки національної економіки, формування потужного військового резерву, суттєве удосконалення законодавства з питань мобілізації та соціального захисту військовозобов'язаних.

З метою відродження та продовження кращих військових традицій, вшанування фахівців мобілізаційної, організаційно-штатної роботи, призову і комплектування, виховання професійної гордості та підвищення відповідальності, а також враховуючи проведення перших масштабних заходів мобілізації відповідно до Указу Президента України від 17 березня 2014 року №303 «Про часткову мобілізацію», наказую:

Установити у Збройних Силах України День мобілізаційного працівника, який відзначати щороку 17 березня.

Міністр оборони України генерал армії України С.Т. Полторак.