Російська переносна станція наземної розвідки ПСНР-8 «Кредо-М1» виявлена на Донбасі

Кредо-М1 в Оленівці всі фото та зображення: informnapalm.org

Пропонуємо до уваги новий матеріал міжнародної волонтерської спільноти InformNapalm щодо наявності озброєння ЗС РФ на Донбасі.

У профілі жителя Шахтарська виявлено фото, викладене 27 лютого 2016 р., на якому зафіксована російська станція наземної розвідки «Кредо-М1».

Кредо-М1 в Оленівці

Це фото також привернуло увагу тим, що під ним, починаючи з 1 березня 2016 року, залишено багато коментарів типу «Пам'ятаємо, любимо, сумуємо…». Зазначимо, що на сторінці позначено останній візит – 28 лютого 2016 р., а от в Чистилище Рукавішніков Олександр Володимирович потрапив о 20:17 того ж дня. Оце так збіг! цікаво, що було раніше: «останній візит» чи внесення його в Чистилище»?

Кредо-М1 в Оленівці


Дах високої будівлі — це Оленівський комбінат хлібопродуктів (КХП) у н.п. Оленівка Волноваського району Донецької області.

Кредо-М1 в Оленівці

ПСНР-8М «Кредо-М1» (1Л120М) — радіолокаційна модернізована переносна станція наземної розвідки. Станція призначена для виявлення наземних (надводних) рухомих цілей, забезпечення стрільби артилерії, зокрема, в умовах відсутності оптичної видимості (туман, дощ, заметіль, при запиленні чи задимленні атмосфери).

Обслуга – 2-3 особи.
Робоча частота – 2 см (J).
Зона огляду:
— за дальністю – від 200 м до 32 км;
— за азимутом – від 12 до 180° з дискретом установки 12°;
— за кутом місця — +/-18°.
Дальність виявлення цілей:
— людина – 7-8 км,
— танк – до 16 км,
— вантажний автомобіль – до 32 км,
— розрив артилерійського снаряду – до 5 км.
Серединні похибки визначення координат:
— за дальністю – до 25 м,
— за напрямком – 00–05 м (0,3°).
Потужність споживання – 110 Вт.
Час роботи від АКБ – до 24 годин.
Маса виробу – 51 кг.

Кредо-М1 в Оленівці

фото для прикладу

Кредо-М1 в Оленівці

Радіолокаційна ситуація відображається на фоні електронної мапи місцевості. Нижче приклад.

Кредо-М1 в Оленівці

Дальність огляду станції «Кредо-М1» до 32 км. Радіус з таким розміром позначений на мапі. Також лінією вказано приблизний напрямок спостереження з допомогою цієї станції в момент, зафіксований на фото.

Кредо-М1 в Оленівці

Район спостереження — це такі населені пункти: Благодатне, Ольгінка, Бугас і Волноваха.

Кредо-М1 в Оленівці

Дах цієї будівлі — ідеальне місце для постійного спостереження за трасою «Донецьк — Маріуполь» (H20) і за всією «сірою зоною» навколо з допомогою військового спецобладнання. Тим більше, що це не перший зафіксований випадок застосування російськими окупаційними військами спецобладнання на цьому даху. У серпні 2015 року зафіксовані російські бойовики, що керували безпілотником «Елерон-3СВ» з цієї висоти.

Нагадуємо, що ця станція наземної розвідки ПСНР-8 «Кредо-М1» була прийнята на озброєння російської армії у 2002 році. Стати трофеєм вона не могла, адже в Україну не експортувалась. Це черговий факт постачання Росією (країна-агресор) озброєння і техніки на окуповані території України.



InformNapalmМатеріал до публікації підготував Відаль Сорокін


Техніка російських окупантів на Донбасі