InformNapalm повідомляє про фіксацію танків терористичних формувань у забороненій зоні

Роздольне: за 10 км від лінії розмежування помітили танки та іншу військову техніку

Інсайдери HUMINT-мережі міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm повідомляють про фіксацію під населеним пунктом Роздольне 2-х танків (калібр 125 мм) та приблизно 12 одиниць броньованої техніки (МТ-ЛБ, БМП і под.). Вказано точні координати, за якими розташовані танки російських терористів.

Роздольне: за 10 км від лінії розмежування помітили танки та іншу військову техніку фото © informnapalm.org

Було передано точні координати танків: 47.609732, 38.009942. До лінії розмежування від названих позицій приблизно 10-12 км. Розташування танків у цьому районі грубо порушує умови мінських угод.

На початку жовтня велике скупчення танків також зафіксували на аерофотознімках у Донецьку, що також є грубим порушенням домовленості про відведення озброєння.

Роздольне: за 10 км від лінії розмежування помітили танки та іншу військову техніку Роздольне: за 10 км від лінії розмежування помітили танки та іншу військову техніку фото © informnapalm.org

Нагадуємо, що вчора, 5 жовтня, у Мінську відбулися переговори тристоронньої контактної групи. Головним питанням було спасіння підписаного 21 вересня в Мінську рамкового рішення про розведення сил і засобів від лінії вогню на Донбасі.

Відповідно до підписаного документа планувалося протягом 13 днів створити зони безпеки у населених пунктах Золоте, Петрівське і Станиці Луганській. У разі виконання цього плану, на зустрічі контактної групи, запланованій на 5 жовтня, мали намір узгодити наступні чотири ділянки. Російські бойовики продовжили провокаційні обстріли з танків, артилерії та мінометів, режим тиші не дотримувався. У результаті обстрілів українські військовики зазнали втрат.

Тільки на останні 10 днів волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm зафіксували кілька грубих порушень домовленостей і щодо відведення важкої техніки від лінії розмежування, і щодо обстрілів позицій української армії з боку російських терористичних сил на Донбасі. Докази представили у вигляді розслідувань на основі даних OSINT та HUMINT.



InformNapalm