Головна військова прокуратура продовжує спеціальне досудове розслідування щодо «генералітету» збройних сил Російської Федерації

российские генералі военные преступники

6 та 7 жовтня 2016 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено чергові клопотання Головної військової прокуратури та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою заступника Головнокомандувача Військово-морського флоту Російської Федерації віце-адмірала Федотенкова О.М. та начальника Берегових військ Чорноморського флоту Російської Федерації генерал-майора Острикова О.Л. у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110, ч. 4 ст. 27 ч. 1 ст. 111 та ч. 2 ст. 437 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що Федотенков О.М. та Остриков О.Л. у лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади РФ, вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, схиляли військовослужбовців Збройних Сил України до вчинення державної зради та сприяли веденню агресивної війни проти України.

Підозрюваних оголошено в державний розшук, слідчими-суддями надано дозвіл на їх затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальні акти стосовно вказаних осіб будуть передані до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

Довідково: за вчинення інкримінованих вказаним особам злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше Генпрокуратура повідомила про підозру Шойгу і ще 17 високопосадовцям Російської Федерації.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Генеральної прокуратури України

Техніка російських окупантів на Донбасі