На полігоні Національної гвардії нагородили кращих снайперів – переможців відкритого турніру

снайпери Нацгвардії

На полігоні навчального центру НГУ відбулась церемонія нагородження за результатами другого відкритого чемпіонату Національної гвардії серед снайперських пар.

У ньому взяли участь 29 команд (19 з Нацгвардії, 4 цивільні та 6 з інших силових відомств), які виконували різні вправи та завдання, характерні для представників цього напрямку.

У завершальний день змагань було проведено снайперські дуелі. Пари були розподілені за групами, з яких перші дві команди виходили у наступний раунд за умов здобуття найбільшої кількості балів. Наступні етапи були за системою «на виліт».

Тож «дуелянти» за сигналом на швидкість долали коротку відстань, займали визначену позиції і вражали ціль на відстані приблизно в 450 метрів. Перемогу здобувала група, яка швидше вразила мішень.

снайпери Нацгвардії снайпери Нацгвардії
снайпери Нацгвардії снайпери Нацгвардії
снайпери Нацгвардії снайпери Нацгвардії

В загальному підсумку перші 5 місць здобули військовослужбовці Національної гвардії України.

Учасникам вручили спеціальні рюкзаки з необхідними елементами амуніції снайпера. Переможців нагородили кубками, іменною зброєю та приладами нічного бачення. Після урочистої частини була проведена виставка зразків сучасного озброєння. А компанія «Зброяр» провела лотерею, за результатами якої одній зі снайперських пар (від Державної прикордонної служби) пощастило виграти новеньку гвинтівку Z-15.

снайпери Нацгвардії снайпери Нацгвардії
снайпери Нацгвардії снайпери Нацгвардії

Нагородження переможців проводив командувач Національної гвардії генерал-лейтенант Юрій Аллеров. «Я маю відчуття гордості за кожного з вас за ваші досягнення. Це дійсно ваша праця і гордість країни. І справа не в дирках, які ви робите в мішенях, справа у відчутті «ліктя», співпраці і спроможності виконати поставлене завдання і Ви сьогодні цього досягли», – підсумував він.

Після нагородження учасники змагань оглянули виставку зразків сучасного озброєння.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Національної гвардії України