Військова прокуратура обвинувачує заступника командира артилерійської бригади в розтраті

Військова прокуратура

Слідчим відділом військової прокуратури Центрального регіону України закінчено досудове розслідування за обвинуваченням заступника командира артилерійської бригади Сухопутних військ ЗСУ, що дислокована на Київщині.

Як повідомляє прес-служба прокуратури, військовослужбовець достовірно знаючи про відсутність у двох фізичних осіб – підприємців можливості поставити до військової частини матеріально-технічні засоби (скоби, деревину та кріплення для перевезення військової техніки) уклав з ними договори на закупівлю цих товарів на суму майже 300 тисяч гривень.

У подальшому, він підписав платіжні доручення, за якими з державного бюджету безпідставно перераховано ці кошти та завдано державі збитки на цю ж суму.

18.08.2016 за клопотанням військової прокуратури регіону заступнику командира обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Підполковника судитимуть у Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді Київської області за ч.4 ст.191 КК України (розтрата чужого майна у великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.



Використані джерела:
Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України