Спецпризначенці Збройних Сил України відіграли головну роль у стриманні російських агресорів

Полторак відвідав 3 полк спецпризначення фото: www.mil.gov.ua

4 листопада, в рамках робочої поїздки на Кіровоградщину Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак відвідав окремий полк спеціального призначення.

Під час перебування у військовій частині Міністр оборони України заслухав командувача Сил спеціальних операцій та командира 3-го полку спеціального призначення Збройних Сил України щодо оснащення, матеріально-технічного забезпечення частини та комплектування полку військовослужбовцями військової служби за контрактом.

— З перших днів російської агресії ви були на сході держави. Спецпризначенці Збройних Сил України відіграли головну роль у стриманні ворога та дали можливість Українській армії накопичити сили та засоби, — зазначив перед особовим складом військової частини генерал армії України Степан Полторак.

— За час проведення бойових дій на Донбасі ми багато чого навчилися, і це були перші кроки щодо створення такої армії, яка б лякала ворога і дала змогу нашим громадянам мирно жити на нашій землі, — підкреслив Степан Полторак.

— Ми прийняли рішення створити Сили спеціальних операцій, які найближчим часом мають набути бойових спроможностей. А для цього повинна бути створена необхідна матеріально-технічна та навчально-тренувальна база. Вивченню цього питання була присвячена сьогоднішня робоча нарада за участю командувача Сил спеціальних операцій, командира 3-го полку спецназу та голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка, під час якої ми обговорили чимало важливих питань, — повідомив Міністр оборони України.

Полторак відвідав 3 полк спецпризначенняфото © www.mil.gov.ua

Також під час перебування у спецназівців генерал армії України Степан Полторак нагородив державними нагородами, відомчими відзнаками, цінними подарунками та вогнепальною зброєю кращих військовослужбовців частини.

— На жаль, не всі із вас повернулись з поля бою, 43 військовослужбовці вашої частини віддали життя за Україну. Дивлячись вам в очі і тиснучи руку, я чітко розумію, що ви не зрадите і завжди виконаєте завдання. Я хотів би подякувати вам за мужність та героїзм і бажаю, щоб кількість виходів на бойові завдання завжди співпадала з кількістю повернень, — наголосив генерал армії України Степан Полторак.

— Президент України — Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України доручив нам розробити проект нормативного акту Уряду щодо підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Сил спеціальних операцій. Ми зробимо це найближчим часом, — зауважив глава оборонного відомства.

Також під час спільної наради з Головою Кіровоградської ОДА Сергієм Кузьменком Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак обговорив питання щодо будівництва котеджного містечка для військовослужбовців Збройних Сил України.

— Головне завдання військовослужбовців — захищати Україну, а основне завдання держави — створити їм належні умови та забезпечити усім необхідним. Тому, перебуваючи на Кіровоградщині, я оглянув будівництво житлового будинку на 70 квартир для військових, який ми плануємо завершити до кінця цього року. Окрім цього, ми закупимо ще 15 квартир для військовослужбовців цього регіону, — наголосив генерал армії України Степан Полторак.

Полторак відвідав 3 полк спецпризначення фото © www.mil.gov.ua



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерства оборони України www.mil.gov.ua