США виділять 30 млн доларів для модернізації ВМСУ

Фрегат ВМС України

Україна переоснащує та розширює військово-морський флот, в тому числі ремонтує флагман – фрегат «Гетьман Сагайдачний» – на противагу російській мілітаризації на території Криму.

Про це заявив командувач ВМС України Ігор Воронченко, пише Reuters.

Для модернізації флоту Штатами будуть надані 30 мільйонів доларів, що є частиною пакета допомоги в розмірі 500 мільйонів доларів для українських військових, які Київ розраховує отримати в наступному році.

«Крок за кроком ми будемо відновлювати наш флот з нуля» – сказав в інтерв'ю агентству віце-адмірал Ігор Воронченко, - «Наші можливості з точки зору якості будуть кращі за ті, які були у Криму»

Воронченко повідомив, що Росія планує перетворити Крим на «військову базу», розмістивши там три підводні човни, нові фрегати і збільшивши авіаційні можливості. Він також повідомив, що російські кораблі мають технічні проблеми.

«У нас є інформація, ми проводимо спостереження. Я не можу сказати вам все», – сказав він, – «Але ми можемо протидіяти всім їх (російської Федерації - ред.) ворожим намірам. У них також є проблеми ресурсів».

У ВМС України також планують отримати новий військовий корвет та новий ракетний катер до 2020 року.

Воронченко сказав, що Росія планує перетворити Крим на військову базу з розміщенням трьох підводних човнів, нових фрегатів та більшої кількості повітряно-десантних об'єктів. Також він зауважив, що російські кораблі мають технічні проблеми.

Відзначимо, що Україна втратила дві третини свого флоту, який в основному базувався в Севастополі до окупації Кримського півострова Росією.



Використані джерела:
УНІАН