Мінохорони здоров'я пропонує затвердити нові військові аптечки та наплічники санітарів

тактична медицина, медичне забезпечення

Міністерство охорони здоров'я пропонує скасувати власний наказ від 28.07.2016 №784, який визначає перелік ліків та засобів військових аптечок і ранців (наплічників) санітарів, замінивши його новим. Таку заяву поширено на офійних веб-ресурсах відомства:

Україна буде членом НАТО. І один з важливих кроків на цьому шляху – впровадження натівських стандартів до складу індивідуальних військових аптечок та наплічників медичного санітара і санінструктора.

Натівська аптечка базована на найкращих досягненнях тактичної медицини. Склад індивідуальної аптечки, склад аптечки військового медика є науково обґрунтованим, і випробуваний не одним боєм. Вміст натівських аптечок постійно переглядається і доповнюється сучасними та ефективними засобами та препаратами.

Міністерство охорони здоров'я не бачить причин, чому медична допомога українському бійцю повинна відрізнятися від допомоги натівському солдату.

Врахувавши міжнародні стандарти та бойовий досвід у зоні проведення АТО ми розробили зміни до Переліку лікарських засобів та виробів медичного призначення, які повинні бути в складі військових аптечок та наплічників медичного санітара і санінструктора.

Міністерство охорони здоров'я України не має сумнівів у погодженні наказу усіма зацікавленими сторонами без зволікань, особливо наполягаємо на якнайшвидшому погоджені наказу Міністерством оборони України.

Також до уваги пропонується текст проекту наказу, відповідно всі бажаючи можуть порівняти його із переліками, які затверджені чинним наказом МОЗ №784:

аптечки загальновійськові проект аптечки загальновійськові проект аптечки загальновійськові проект аптечки загальновійськові проект аптечки загальновійськові проект аптечки загальновійськові проект аптечки загальновійськові проект



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Міністерство охорони здоров'я України www.moz.gov.ua