Головною проблемою для завершення будівництва корвету за проектом 58250 є імпортозаміщення

Багатоцільовий корвет проекту 58250 на Ukrainian Military Pages

Головним проблемним питанням для завершення будівництва нового багатоцільового корабля класу «корвет» для Військово-Морських Сил Збройних Сил України є імпортозаміщення.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал-армії Віктор Муженко.

«На будівництво корвету виділене значне фінансування. Але виникає питання спроможності нашої промисловості добудувати цей корвет. Найбільш чутливим тут є питання імпортозаміщення. Тому і затягується час», - сказав Муженко.

Начальник Генштабу пояснив, що неприпустимим є отримання комплектуючих для корабля із Росії, виробництво яких необхідно налагодити в Україні.

«Особливо проблемна ситуація стосовно комплексу озброєння корабля такого класу. У нас поки немає таких систем, їх потрібно закупляти. Але поки немає політичних рішень інших країн на передачу або продаж нам летального озброєння. Це і системи протиповітряної оборони, і артилерійські системи, і ракетні системи. Хоча паралельно йде і розробка комплексів озброєння на наших підприємствах», - додав Муженко.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що за умови вирішення наявних проблем новий корвет для Військово-Морських Сил України можна добудувати за 3-4 роки.

Корвет проекту 58250 – багатоцільовий бойовий корабель, розроблений Дослідно-проектним центром кораблебудування для потреб Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Будівництво першого корабля «Володимир Великий» (заводський номер 01701) розпочалося 17 травня 2011 року на ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод" (Миколаїв).