Перші санітарні автомобілі Богдан-2251 надходять до ЗСУ

санітарні автомобілі Богдан-2251

Після завершення відомчих та військових випробувань у зоні проведення АТО, видано наказ Міноборони про допуск до експлуатації санітарного автомобіля Богдан-2251 у ЗC України.

Допуск до експлуатації зразка військової техніки в особливий період здійснюється відповідно до Порядку, визначеного постановою Кабінету Міністрів України від 25 лютого 2015 № 345.

Як повідомляє прес-служба корпорації «Богдан», перше авто надійшло до військової частини у грудні минулого року. Автомобіль підвищеної прохідності побудовано на шасі GreatWall Wingle 5, розробка велась із залученням фахівців Міністерства оборони.

Санітарний модуль виготовлено з використанням високоякісних матеріалів, що відповідають сучасним санітарним вимогам. Зовні модуль виконано з алюмінію, який забезпечує захист від корозії, а внутрішнє оздоблення виконано з негорючих та зносостійких матеріалів.

Санітарна частина автомобіля захищена від вологи та пилу, обладнана локальною системою обігріву, системою вентиляції з очисними фільтрами повітря, зональною та загальною системою освітлення, передбачає можливість підключення електроприладів, салон обладнаний додатковим евакуаційним виходом та передбачає штатні місця встановлення типового обладнання. Модуль має спеціальні кріплення для демонтажу та підйому, тому за необхідності, при втраті чи поломці шасі, його можна швидко демонтувати та змонтувати на інше шасі.

санітарні автомобілі Богдан-2251

Раніше, Державний науково-випробовувальний центр Збройних Сил України по завершенню визначальних випробувань санітарного автомобілю класу А1 – Богдан-2251 (4x4) рекомендував автомобілі для закупівлі.

Визначальні відомчі випробування проводились з використанням танкодрому військової частини – польова пошта В1688, автодрому 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України та аеродромно-майнового комплексу «Півці» м. Чернігів.

В звіті, який був направлений заступнику Міністра оборони України, зазначалось що санітарний автомобіль Богдан 2251 дозволяє виконувати завдання за призначенням по всім видам доріг та в умовах сезонного бездоріжжя.

санітарні автомобілі Богдан-2251

Автомобільний завод «Богдан» в Черкасах – єдине автомобілебудівне підприємство побудоване в Україні на приватні інвестиції за роки Незалежності, зазначає прес-служба. Усі виробничі процеси максимально автоматизовані. Новітнє обладнання виробничих ліній від світових виробників повністю універсальне, що дозволяє виготовляти будь які авто за марками та габаритами. Підприємство може забезпечувати робочими місцями майже 5 тисяч фахівців.



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт Корпорації «Богдан»