«Завод імені В.О. Малишева»: підсумки 2016 року

ЗіМ

У рамках міжзаводської кластерної кооперації підприємств «Укроборонпрому» ДП «Завод імені В.О. Малишева» протягом минулого року поставляв комплектуючі та надавав допомогу: у виготовленні БТР-4 – Харківському конструкторському бюро з машинобудування ім. Морозова, у виготовленні двигунів – Харківському конструкторському бюро з двигунобудування.

Поставлялися комплектуючі на БТР-3 для Київського (КБТЗ) і на бронеавтомобіль «Дозор-Б» для Львівського (ЛБТЗ) бронетанкових заводів. Співпраця з Житомирським бронетанковим заводом (ЖБТЗ) – гумові технічні вироби, комплектуючі до БМП-1, БМП-2, БТР-4, інше.

Також протягом року співпрацювали з Харківським заводом спеціальних машин (ХЗСМ), допомагаючи в ремонті двигуна 3ТД, поставляючи торсіонні вали та інше, двигун 3ТД відремонтований був для Вінницького «45-го експериментального механічного заводу».

У даній сфері діяльності було організовано відвантаження продукції на десятки мільйонів гривень. Причому масштаб співпраці з деякими підприємствами значно зріс у порівнянні з минулим роком. Скажімо, в три рази більше продукції було відвантажено КБТЗ і в десять разів (!) – ЛБТЗ.

Протягом року підприємство займалося ремонтом спеціальної техніки для Міністерства оборони.

У 2016 році було підготовлено, освоєно і налагоджено виробництво танкового енергоагрегату, що раніше робилося ХКБД. Підсумок роботи в цьому полі діяльності – відвантаження спецтехніки більш ніж на півтора мільярди гривень. Що, до речі, в три (!) рази більше в порівнянні з 2015-м.

Потрібно зауважити, що минулого року на підприємстві активізувалося і виготовлення цивільної продукції: тепловозних двигунів і дизельних запчастин було виготовлено майже в два рази більше, ніж в році позаминулому.

Загалом на кінець 2016 року ДП «Завод імені Малишева» відвантажило виготовленої продукції майже на 2 мільярди гривень. Що, відповідно, в два з половиною (!) рази більше в порівнянні з торішніми результатами діяльності



Використані джерела:
Офіційний веб-сайт ДП «Завод імені В.О. Малишева»