СБУ затримала бойовика «ДНР», який готував теракти на Харківщині (відео)

СБУ спіймала руського терориста

Бойовика так званої ДНР, який мав здійснити низку терактів та диверсій, затримала на Харківщині Служба безпеки України.

27-річний місцевий мешканець на початку 2014 року брав участь у захопленні будівлі Харківської ОДА, а також у побитті патріотично налаштованих активістів. У квітні того ж року він виїхав до Слов’янська, де добровільно вступив до незаконного збройного формування, яким керував терорист Гіркін. Упродовж 2014-2016 років у складі бандформування «Спарта» зловмисник брав участь у бойових діях проти українських підрозділів.

На Харківщину терорист прибув з тимчасово окупованих територій через Росію. За завданням своїх кураторів він мав підірвати залізничні шляхи у напрямку Донецької області, а також стратегічно важливі об’єкти паливно-енергетичного комплексу.

30 січня оперативники СБУ із задіянням бійців спецпідрозділу «Альфа» затримали диверсанта у смт Донець Балаклійського району. Правоохоронці вилучили у зловмисника 1,2 кг тротилу, майже 0,5 кг пластиду, дві ручні осколкові гранати РГН, засоби ініціювання вибуху, а також картографічні та фотоматеріали з відміченими на них об’єктами для вчинення терактів.

Затриманому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його дій за ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності непередбачених законом збройних формувань) та ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) ККУ. Слідство триває.